Ege Postası
Geri

Akpınar Büyükşehir için iddialı konuştu: Tarihe geçerim

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar 4 buçuk yılını değerlendirdiği toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı yönündeki soruya "Ne kulis atarım, ne 'adayım' derim. Bana bu görev verilirse yaparım. 2014'te nasıl 8 ilçe kaybedilirken, bazı ilçeler erirken Karşıyaka'da oylarımızı artırdıysak; İzmir’de de tarihi bir oyla seçilirim. Yüzde 60 ile alırım. Üstüne çıkarsa da hiç şaşırmayın" dedi. Akpınar Büyükşehir için iddialı konuştu
Akpınar Büyükşehir için iddialı konuştu: Tarihe geçerim
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Ekim 2018 Çarşamba 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 2014 yılından bu yana hayata geçirdiği proje ve yatırımları basın toplantısında değerlendirdi. 4,5 yılda 110 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Akpınar “Söylediklerimiz, projelerimiz ve işlerimiz, Türkiye’ye örnek olan ‘Karşıyaka Belediyeciliği’ kavramını ortaya koymuştur” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı soruları üzerine Akpınar “Genel Merkezimiz takdir edip Büyükşehir’e aday gösterirse tarihi oyla seçimi kazanır, rekor kırarım” dedi.

“HESAP VEREBİLEN BİR BAŞKANIM”

Kent Restoran’da gerçekleşen tanıtım toplantısına İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı. 4,5 yıllık faaliyetleri içeren tanıtım filmi de katılımcılarla paylaşıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar; görev süreci boyunca hayata geçirdikleri fiziki yatırımları, sosyal, sanatsal-kültürel ve sportif faaliyetlerini anlattı. Başkan Akpınar “4,5 yıldır ‘Bugün ölecek gibi hazırlandım, hiç ölmeyecekmiş gibi çalıştım’, kentimize ve ülkemize dair sorumlulukları yerine getirdim. Yerel yönetimlerin şeffaflığını, hesap verme yükümlülüğünü ve korkmadan, çekinmeden, güven ve cesaretle kamunun önüne çıkması gereğini savunan bir Belediye Başkanı olarak karşınızdayım” dedi.

“CESARET VE EMEKLE ÇALIŞTIK”

Karşıyaka için kurdukları hayalleri cesaret ve emekle gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Akpınar, “Bir düşünürün söylediği gibi: Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi! Biz sadece İzmir’e değil Türkiye’ye rol model olan bir Karşıyaka hayal ettik. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için projeler ürettik ve başardık. Biz biliyoruz ki; hayaller cesaret ve emek ister. Ve bu güç, bizde fazlasıyla var! Gelinen süreçte Karşıyakamızı kültür, spor ve sanatta marka kent yapabilme başarısına eriştik. Halkın Belediyesini yarattık. Sosyal ve fiziki projelerle örnek alındık. İçine kapanık, rutin işlerle yetinen, hemşerileriyle bağını koparmış, sokaktan ve hayattan uzak bir belediyecilik anlayışını reddettik, tam tersini yaptık” diye konuştu.

“KARŞIYAKA BELEDİYECİLİĞİ” KAVRAMINI YARATTIK

“Geçtiğimiz süreçte söylediklerimiz, projelerimiz ve işlerimiz ‘Karşıyaka Belediyeciliği’ kavramını ortaya koydu” diyen Başkan Akpınar, şöyle devam etti:

“Karşıyaka Belediyeciliği, sosyal demokrat dünya görüşünden hareketle, kente ve halka dokunan, sorunların üstüne cesaretle giden ve çözen, hemşerilerini büyük bir imece etrafından toplamayı başaran, “hayaller cesaret ve emek ister” sözünü kendine rehber edinen bir yerel yönetim anlayışıdır. Yalnızca İzmir’e değil, Türkiye’ye örnek olmuştur, soluk aldırmıştır, umut vermiştir. 4 buçuk yılda 110 milyon liralık yatırım gerçekleştirmenin, Karşıyaka’yı büyük bir imece sofrasına dönüştürmenin, kabımıza sığmayan coşku ve çalışkanlığımızın nedeni, doğru strateji ve sağlıklı uygulamalardır.”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER

Hayata geçirdikleri öncü projelerden de örnekler veren Karşıyaka’nın Filizleri, KODA ve Evrensel Çocuk Müzesi gibi hizmetlerle Türkiye’ye örnek olduklarını söyleyen Başkan Akpınar, Karşıyaka’nın simgesi Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nı da İzmir’in simgesi haline getirdiklerini söyledi. Başkan Akpınar “4 buçuk yılı pırıl pırıl, lekesiz ve şaibesiz geçirdik. Bu duruşumuzdan taviz vermeden çalışmaya ve daha büyük hizmetler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“TARİHİ OYLA KAZANIRIM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayatımı siyasete, bu kente verdim. Ben haddimi bilirim. Yaptıklarımın daha iyisini yapacaklarıma inanıyorlarsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterirler. Ne kulis atarım ne 'adayım' derim. Bana bu görev verilirse yaparım. 2014’te nasıl 8 ilçe kaybedilirken, bazı ilçeler erirken Karşıyaka’da oylarımızı arttırdıysak İzmir’de de tarihi bir oyla seçilirim. Buna da eminim. Aziz Kocaoğlu İzmir tarihinde 3 dönem yapıp tarihe geçtiyse beni Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterirlerse Hüseyin Mutlu Akpınar Anadolu evladı olarak tarihe geçer. Yüzde 60 alırım. Üstüne çıkarsa da hiç kimse şaşırmasın. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok önemli, sorumluluk isteyen bir görev. Kamuoyuna soralım, yapabilir mi yapamaz m? Bir kişinin istemesiyle olmaz. Burası İzmir. Bir kişinin çıkıp da 'istiyorum' demesiyle olacak iş değil.  Kimsenin istemediği ortamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olur ve sonrasında o koltuğa seçilirsem o makamda 5 yıl duramam."

AZİZ BEY'E TAVSİYEM...

Akpınar, soru üzerine 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kararını da değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız çok güzel bir davranış sergiledi. Genelde siyasetçiler mezarda biter. Nereye kadar gidiyorsa gider. Bırakma alışkanlığı pek yoktur. AK Parti’de 3 dönem kuralı vardır. Ama başka bir yerde değerlendirilir. Aziz Bey 3 dönem yaptı. İlke kararı olmamasına rağmen, ‘Ben siyaseti bırakıyorum’ dedi. Ben siyaseti bırakmam. Aziz Bey'e tavsiyem o. Siyaset bir meslek değil bir yaşam biçimidir. Ben siyaseti bırakmam. Aziz Bey’e siyaset nezaketinden ve 15 yılda İzmir’e vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hayatında başarılar diliyorum."

Akpınar, kamuoyu araştırmalarında Karşıyaka’nın oy oranının korunduğunu ifade ederek  "Merkez yoklaması, ön seçim gibi uygulamalar konuşuluyor. Ben siyasetçiyim. Ön seçim olacaksa görev yapmak istiyorsam gireceğim, kendi örgütümü ikna edeceğim. Merkez yoklamasıysa yoklamayı yapacaklara, 'bütçem buydu, bunları yaptım' diyeceğim" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası